logo-klokkenbelt logo-sintjoseph
banner-svg

Nieuws

Het laatste nieuws rondom de transformatie van De Klokkenbelt is hier te vinden.

Werken bij de Klokkenbelt

Voor de nieuw te openen locatie De Klokkenbelt is InteraktContour op zoek naar meerdere zorgprofessionals. Wil jij graag werken met mensen met hersenletsel? Klik op een van de links hieronder voor meer informatie en reageer voor vrijdag 1 november 2019 bij interesse!  Meerdere woonbegeleiders 24 uur per week  Meerdere woonbegeleiders voor de nacht 19-24 uur per week  Meerdere zorgassistenten 24 uur per week Om alvast kennis te maken met onze organisatie ga je eerst bij locatie De Burcht of Catharinahof in Almelo aan de slag. De verwachting is dat je In het eerste kwartaal van 2020 overgaat naar de Klokkenbelt. Blijf op de hoogte en volg InteraktContour op Facebook en/of LinkedIn.

Lees verder

Vleugelappartementen van binnen nagenoeg klaar

De achttien vleugelappartementen voor InteraktContour zijn van binnen zo goed als klaar. De buitenwerkzaamheden bij deze woningen zijn in volle gang. Voor deze appartementen geldt dat er van twee appartementen één groter appartement is gemaakt. De woningen zijn geschilderd, voorzien van een nieuwe keuken en badkamer. Aan de 48 kernappartementen wordt nu hard gewerkt. De appartementen op de derde verdieping zijn zo goed als klaar en de werkzaamheden aan de appartementen op de tweede en eerste verdieping zijn nu bezig. De buitenzijde van deze 48 appartemeten is klaar. Dit is aan de voorzijde (Vriezeveenseweg) al goed te zien nu de steigers daar weg zijn. De sloop van het deel waar het gezondheidscentrum zich vestigt is in volle gang. Binnenkort starten de opbouwwerkzaamheden voor dit deel. Voor de 18 woningen van Sint Joseph geldt dat de werkzaamheden op korte termijn starten.

Lees verder

Werkzaamheden vorderen

AA Visie besteedde aandacht aan de transformatie van De Klokkenbelt. De werkzaamheden richten zich in de eerste fase vooral op het slopen en herinrichten van de ruimtes. Lees hier het artikel van AA Visie.

Lees verder

Almeloos verzorgingshuis krijgt facelift

Tubantia besteedde op 1 februari uitgebreid aandacht aan de transformatie die De Klokkenbelt ondergaat. Het gebouw uit 1952 met markante klokkentoren is bij veel inwoners van Almelo bekend. Lees hier het artikel en bekijk het filmpje dat gemaakt is door TC Tubantia.

Lees verder

Open dag InteraktContour

Op zaterdag 12 januari 2019 werd de open dag van InteraktContour in de Klokkenbelt drukbezocht. Lees hieronder meer over de open dag.

Lees verder

Modelwoningen InteraktContour ingericht

Om de 66 appartementen voor InteraktContour goed in te richten, zijn er twee modelwoningen gemaakt. De modelwoningen waren ingericht op basis van de wensen en eisen die zijn opgesteld. Medewerkers en cliënten van InteraktContour, medewerkers van Sint Joseph en de aannemer hebben de woningen vervolgens beoordeeld. Dit leverde nog een aantal kleine wijzigingen/verbeteringen op die de aannemer doorvoert voor alle appartementen van InteraktContour.

Lees verder

Transformatie De Klokkenbelt van start

Oplevering eerste kwartaal 2020 Woningstichting Sint Joseph heeft met bouwpartners overeenstemming bereikt voor de uitvoer van de transformatie van De Klokkenbelt in Almelo. De werkzaamheden aan De Klokkenbelt gaan, ruim een jaar later dan oorspronkelijk gepland, van start. De huidige planning is om in het eerste kwartaal van 2020 de werkzaamheden af te ronden. Met de grootschalige renovatie voldoet het historische complex uit 1952 weer aan alle moderne eisen. De keuze om het complex niet te slopen maar te renoveren is een duurzame beslissing. Daarnaast worden er verschillende energiebesparende maatregelen genomen. Bouwbedrijf Gebroeders Meijer en Winkels zijn de twee aannemers van het project. Wonen, werken, welzijn en eerstelijnszorg in De Klokkenbelt De eerste voorbereidende werkzaamheden zijn gestart en het pand staat binnenkort in de steigers. Het ontwerp voor de nieuwe Klokkenbelt bevat twee onderdelen: een ontwerp voor de woonvleugels, het hoofdgebouw met algemene ruimten voor de zorgorganisaties en het ontwerp voor het nieuwe gezondheidscentrum. InteraktContour vestigt zich in de twee woonvleugels. In totaal worden hier 66 appartementen gerealiseerd. Hier komen mensen te wonen die door hersenletsel, als gevolg van bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersenbloeding, zorg en ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te wonen. Naast de 66 appartementen voor cliënten

Lees verder
© 2019 Sint Joseph | Made by TeamCreative.nl
Footer logo