logo-klokkenbelt logo-sintjoseph
banner-svg

Voortgang

In oktober 2018 zijn de eerste werkzaamheden gestart. We transformeren De Klokkenbelt naar een eigentijds gebouw waar wonen, werken, welzijn en eerstelijnszorg samenkomen. Van binnen en buiten nemen we het gebouw onderhanden. De grootste ingreep binnen is het samenvoegen van twee appartementen tot een groter appartement.

Grote witte 'villa' in het groen

Een keimlaag van een lichte kleur moet straks de wat somber ogende baksteengevel eigentijds maken. Dit eigentijdse versterken we door het rookglas in de balustrades te vervangen door een groene variant. De houten gevelkozijnen vervangen we deels door aluminium varianten in een meer eigentijdse kleur. Een breed en rank ogend dak overstek maakt het geheel af. De hoofdstructuur van De Klokkenbelt krijgt hierdoor een aangenaam en ‘vrolijk’ uiterlijk. Het nieuwe buitenterrein met heesters, bloembakken en ander straatmeubilair zorgt er straks voor dat De Klokkenbelt oogt als een grote witte ‘villa’ in een historische en lommerrijke omgeving; vlakbij de binnenstad en overige primaire voorzieningen.

Voortgang in beeld

28 november 2019

Plannen groen en bestrating gepresenteerd

Op woensdag 27 november zijn de plannen voor de woonomgeving (groen en infrastructuur) gepresenteerd aan de bewoners van De Klokkenbelt, het Gezondheidscentrum en omwonenden.  De parkachtige omgeving van De Klokkenbelt willen we behouden. Wel is het noodzakelijk om het groen op te schonen. Dit betekent dat het tijdelijk wat ‘kaler’ wordt doordat we gaan snoeien. Vrijwel alle bomen blijven behouden op een enkele zieke boom na.

Plannen groen en bestrating gepresenteerd
Lees verder
20 augustus 2019

Werkzaamheden weer gestart na bouwvakantie

Het was even een stuk stiller en rustiger bij De Klokkenbelt. Op donderdag 25 juli trakteerden we alle werklieden op een lunch. Hiermee luidden we de bouwvakantie in.

Werkzaamheden weer gestart na bouwvakantie
Lees verder
28 mei 2019

Filmpje voortgang

In dit fimpje nemen we je in vogelvlucht mee met de werkzaamheden in De Klokkenbelt. De werkzaamheden die in volle gang zijn. Met man en macht werken we aan de transformatie van De Klokkenbelt. Vorige week zijn we ook gestart met de werkzaamheden aan de vleugel helemaal rechts (vanaf de Vriezenveenseweg gezien).

Filmpje voortgang
Lees verder
7 mei 2019

Voorzijde De Klokkenbelt uit de steigers

De steigers aan de voorzijde van De Klokkenbelt zijn inmiddels verdwenen. Dit levert een heel nieuwe, frisse blik op het pand. De gekeimde gevel, de dakoverstekken en het schilderwerk geven De Klokkenbelt een andere uitstraling. Niet alleen van buiten wordt er hard gewerkt; ook aan de binnenkant zijn de werkzaamheden in volle gang. De achttien vleugelappartementen voor InteraktContour zijn van binnen zo goed als klaar. De buitenwerkzaamheden bij deze woningen zijn in volle gang. Voor deze appartementen geldt dat er van twee appartementen één groter appartement is gemaakt. De woningen zijn geschilderd en voorzien van een nieuwe keuken en badkamer. Aan de 48 kernappartementen wordt nu hard gewerkt. De appartementen op de derde verdieping zijn zo goed als klaar (binnen en buiten) en de binnenwerkzaamheden aan de appartementen op de tweede en eerste verdieping zijn nu bezig. De buitenzijde van deze 48 appartemeten is klaar. Dit is aan de voorzijde (Vriezeveenseweg) al goed te zien nu de steigers daar weg zijn. De sloop van het deel waar het gezondheidscentrum zich vestigt is in volle gang. Binnenkort starten de opbouwwerkzaamheden voor dit deel. Voor de 18 woningen van Sint Joseph geldt dat de werkzaamheden op korte termijn starten.

Voorzijde De Klokkenbelt uit de steigers
Lees verder
4 maart 2019

In de steigers

De Klokkenbelt staat (gedeeltelijk) in de steigers en er wordt groot materiaal in gezet om de werkzaamheden uit te voeren. De 66 appartementen voor InteraktContour krijgen steeds meer vorm.

In de steigers
Lees verder
18 december 2018

Slopen en opbouwen

De bouwhekken zijn geplaatst en de machines en werklieden vullen het terrein van De Klokkenbelt. De eerste werkzaamheden zijn gestart. Slopen, ruimte maken  en meten zodat de nieuwe appartementen langzaamaan zichtbaar worden.

Slopen en opbouwen
Lees verder
6 december 2018

Overeenstemming bereikt

Woningstichting Sint Joseph heeft met bouwpartners overeenstemming bereikt voor de uitvoer van de transformatie van De Klokkenbelt in Almelo. De werkzaamheden aan De Klokkenbelt gaan, ruim een jaar later dan oorspronkelijk gepland, van start. De huidige planning is om in het eerste kwartaal van 2020 de werkzaamheden af te ronden. Bouwbedrijf Gebroeders Meijer en Winkels zijn de aannemers van het project.

Overeenstemming bereikt
Lees verder
© 2020 Sint Joseph | Made by TeamCreative.nl
Footer logo