logo-klokkenbelt logo-sintjoseph
banner-svg

Plannen groen en bestrating gepresenteerd

Op woensdag 27 november zijn de plannen voor de woonomgeving (groen en infrastructuur) gepresenteerd aan de bewoners van De Klokkenbelt, het Gezondheidscentrum en omwonenden.  De parkachtige omgeving van De Klokkenbelt willen we behouden. Wel is het noodzakelijk om het groen op te schonen. Dit betekent dat het tijdelijk wat ‘kaler’ wordt doordat we gaan snoeien. Vrijwel alle bomen blijven behouden op een enkele zieke boom na.

28 november 2019

De wandelpaden die er al liggen worden hersteld zodat het straks weer heerlijk wandelen is rondom De Klokkenbelt. Waar nodig komen er nieuwe planten die goed zijn voor de biodiversiteit. Het gaat dan om planten/struiken/bloemen die bijvoorbeeld insecten en vogels aantrekken en die een natuurlijke vijand vormen voor de eikenprocessierups. Ook wordt er rekening gehouden met de kleuren. Verder is er een verlichtingsplan om te zorgen dat ook ’s avonds het park op een aantal plekken verlicht is.

Parkeren
Er komen verschillende parkeerplaatsen rondom het gebouw. Aan de voorzijde ontstaat een soort lus waar auto’s en fietsers gebruik van kunnen maken om de hoofdingang te bereiken. Aan de voor-, achter- en zijkant komen parkeervoorzieningen.

Planning
De eerste werkzaamheden zijn het opschonen en snoeien van de bestaande beplanting. Deze werkzaamheden starten dit jaar nog. Begin 2020 gaan de werkzaamheden gefaseerd verder en volgen we de bouwstroom. Op die manier lopen we de aanwezige bouwvakkers niet in de weg. Begin april is de verwachting dat het groen en de infrastructuur grotendeels klaar zijn.

© 2020 Sint Joseph | Made by TeamCreative.nl
Footer logo